In gesprek met Melkweg Fritom

MELKWEG FRITOM | LIQUIDS IN MOTION

Welke diensten bieden jullie aan?

Melkweg Fritom is gespecialiseerd in het vervoeren van vloeibare producten in de Feed, Food en technische sector. Melkweg Fritom heeft twee afdelingen: Rijdende MelkOntvangst (RMO) en Intermodaal. In opdracht van Friesland Campina wordt 24/7 melk opgehaald bij boeren in Noord-Nederland. Bij de afdeling Intermodaal worden de vloeistoffen vervoerd in tankcontainers. Deze tankcontainers kunnen zowel met een vrachtwagen, als per trein of schip vervoerd worden. Bij Melkweg Fritom werken 164 medewerkers. Dit aantal is inclusief vaste charters, die we zien als eigen medewerkers.

MELKWEG FRITOM | LIQUIDS IN MOTION

Waarom kozen jullie voor een samenwerking met ITmatic?

In 2011 waren wij zoekende naar software voor planning, boordcomputer, personeelsplanning, urenverwerking en TMS-rapportages. Er waren verschillende leveranciers van software die slechts één onderdeel konden leveren. ITmatic was toen al een leverancier die meerdere onderdelen kon leveren. Er is toen gekozen om de planning bij Transpas te doen, maar alle overige onderdelen door ITmatic te laten verzorgen.

MELKWEG FRITOM | LIQUIDS IN MOTION

Hoe werkten jullie voorheen?

Er werd voorheen op verschillende manieren gewerkt. De ene afdeling met pen en een notitieblok, een andere afdeling verwerkte de informatie in Excel. De chauffeursplanning werkte met kartonnen kaartjes in een planbord. Op deze manier plannen was niet flexibel, juist erg statisch. Daarnaast was er ook geen duidelijk inzicht in capaciteit.  Via de computer was het dynamischer en was het duidelijk voor meerdere collega’s ook werd het mogelijk om via één app vrij te vragen.

MELKWEG FRITOM | LIQUIDS IN MOTION

Hoe bevalt werken met Logis?

Logis is voor ons echt een aanvulling, waar wij duidelijke inzichten van resultaten krijgen. Daar kan weer goed op gestuurd worden. Flexibiliteit. De meeste vragen die wij stellen worden beantwoord en gelijk verwerkt in Logis. Melkweg Fritom heeft Logis groot gemaakt, maar Logis heeft zeker Melkweg Fritom groter gemaakt!

Naam medewerker: Christiaan Werkhoven
Functie: Verbetermanager / ICT coördinator

bg

Melkweg Fritom | Liquids in motion

Melkweg Fritom | Liquids in motion
circle